De 2 meest populaire thema's voor herregistratie in het Schoolleidersregister

Kompas

Zo aan het einde van dit bijzondere schooljaar ben jij vast zowel aan het afronden als aan het uitkijken naar een welverdiende zomervakantie.En is er al ruimte om vooruit te kijken naar volgend schooljaar? Weet je al wat je aan wil pakken, wilt versterken of juist verbeteren?

Wat het ook is, het vraagt vast om 'persoonlijk leiderschap' van jou als schoolleider. En wil je echt iets veranderen, dan komt het thema ‘leidinggeven aan verandering’ in beeld. Dit zijn niet voor niets 2 van de 5 thema’s van het Schoolleidersregister.

Bij de Klaveracademie hebben we deze 2 thema’s in leergangen gevat. Het zijn ook onze 2 meest populaire leergangen. De open variant van deze leergangen gaat in het najaar van start. We nodigen je van harte uit om er aan deel te nemen. Er zijn nog nu plaatsen vrij.

Je kunt de leergangen alleen volgen of samen met een groep directeuren van je eigen stichting of uit je netwerk.

Waarom kiezen voor de Klaver Academie?
  • De uitwerking van de thema’s sluiten aan bij de uitdagingen uit de jouw praktijk. We koppelen dit aan theoretische concepten.
  • We werken resultaat gericht met vooraf afgesproken doelstellingen.
  • We werken vanuit zowel een psychologisch als veranderkundig perspectief. Door onze jarenlange ervaring weten we welke ingrediënten essentieel zijn voor werkelijke verandering.
  • Er ontstaat maatwerk in de leergang, doordat we met kleine groepen werken en ruimte maken voor de inbreng van praktijkervaring van iedere deelnemer.
  • We hebben meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs werkveld in de lesstof en methodiek verwerkt.
  • We combineren coachen, trainen en opleiden, zodat je daadwerkelijk veranderingen bewerkstelligt.
  • We sluiten aan bij de RIVM richtlijnen. Als het nodig is, kunnen we een combinatie maken van online en offline leren.
 
Referentie: Remco Hartemink, directeur Basisschool Matthijsje, volgde een individueel maattraject:

Een gouden greep! Wat het succesvol maakte? De combinatie van het oplossingsgericht onderzoeken van lastige praktijksituaties met mijn stijl van leidinggeven en theoretische concepten. En dat in een veilige, uitdagende en respectvolle setting. Het is een gouden greep gebleken. Mijn teamleden raadden me aan er mee door te gaan, omdat zij de positieve effecten ervan ervoeren.
 
De leergangen
 
1. Leiding geven aan verandering
Je verwoordt en verdiept je profiel als verandermanager. Aan de hand van je eigen praktijksituatie begeleid je het veranderproces op professionele wijze naar een succes.


2. Persoonlijk leiderschap
Door de 7 eigenschappen van Stephen Covey systematisch toe te passen, krijgt je leiderschap een enorme impuls. Stap-voor-stap breng je dit in praktijk, zo boek je direct merkbare resultaten in je school.Vervolg

Wil je meer weten of graag overleggen? Bel of mail ons, we denken graag met je mee!
 
Maak je voor de zomervakantie contact, dan krijg je een van onze e-publicaties of een mooi artikel cadeau, die past bij je vraag.

 

Referenties

Welmoed en Liesbeth
Traineracteurs voor de Klaveracademie
Theater a la carte
Geertje van de Put
directeur
Amaliaschool
Cees Joosen
directeur
Dr. Algraschool te Leeuwarden

Geregistreerde leergangen en trainingen

Veel van ons aanbod is geregistreerd bij het Schoolleidersregister en Lerarenregister. Je behaalt zo punten voor je herregistratie. Ook zijn wij geregistreerd in het CRKBO.

Schoolleidersregister

Registerleraar

crkbo

Referentie

Grietje Captein - Directeur
CBS Sjaloom

Contact

Interesse?

We leveren maatwerk en we hebben standaard aanbod.

Neem contact met Marja Klaver op om te bespreken wat voor jou en jouw schoolteam het beste is. Zij denkt graag met je mee hoe je succes boekt. Het eerste gesprek is kosteloos.