Vanuit je functie moet je soms onpopulaire keuzes maken

Ben Roeten
algemeen directeur
VPCO Hasselt
Ik voel me ten diepste gekend, met veel respect voor wie ik ben als mens en functionaris.
Schoolgemeenschap

“Ruim tien jaar werk ik nu al met Marja. Het begon ooit toen ik een kersverse directeur van een basisschool was. Die school functioneerde onderwijsinhoudelijk moeizaam, met binnen het team een strijd tussen twee kampen. Hoe kreeg ik helder wat mijn rol kon zijn, zonder mij in één van de kampen te laten zuigen? Met de hulp van Marja is me dat fantastisch gelukt.

Een leerkracht die uiteindelijk zelf vertrok, zei mij: ‘Ik mag je als mens, maar heb moeite met jouw zakelijkheid en focus als directeur.’ Voor mij een groot compliment. Vanuit je functie moet je soms onpopulaire keuzes maken, maar het is heel belangrijk om daar je ‘mens zijn’ niet aan op te offeren. 

Wat Marja bij uitstek kan en doet is spiegelen. Zij zit dan heel dicht op de betreffende kwestie die speelt, maar laat mij vervolgens de kern verwoorden van wat er in mij zit. Dat vind ik het allermooiste van haar werkwijze.

Ik voel me ten diepste gekend, met veel respect voor wie ik ben als mens en functionaris.

Ik ontmoet flink wat mensen die dit werk doen, maar Marja is zonder meer mijn favoriet.”

Ons aanbod Leiderschap

Nieuwsgierig geworden naar onze workshops, trainingen, leergangen, blended learning programma’s en coachingstrajecten, waarmee je dit thema in je school versterkt?

Interesse?

We leveren maatwerk en we hebben standaard aanbod.

Neem contact met Marja Klaver op om te bespreken wat voor jou en jouw schoolteam het beste is. Zij denkt graag met je mee hoe je succes boekt. Het eerste gesprek is kosteloos.