Wat gaan jullie doen met deze ‘zorgwekkende trend’ volgens het AVS?

IB post
Marja Klaver
04 september 2019
bootcamp

Er is een toename van maar liefst 50% aan officiële klachten van ouders in het onderwijs. Waren er in 2013 nog een kleine 200 officiële klachten, nu zijn het er rond de 300 per jaar. De Algemene Vereniging Schoolleiders vindt dit een 'zorgwekkende trend.' 

Is jullie team van leraren voldoende toegerust om succesvol samen te werken met ouders? Een belangrijke vraag.
 
En hoe ga jij als IB’er het komend schooljaar leraren hierin ondersteunen? Zodat ze met minder energie en werkdruk, beter samenwerken met ouders. Dat voorkomt onnodig gedoe en uiteindelijk ook klachten.

Uitnodiging - Teamuitje ter lering en vermaak

We organiseren komend schooljaar 2 keer de populaire bootcamp ‘De geheimen van succesvol samenwerken met ouders in 1 middag’. Kom je ook en neem je je team mee? Dat zou leuk én nuttig zijn.
 
Het is namelijk een geweldig teamuitje. Een combinatie van lering en vermaak en het verhoogt de teamspirit. Na deze bootcamp staat succesvol samenwerken met ouders voor jullie definitief op de kaart. Je spreekt met je team na de bootcamp dezelfde taal, neemt een missie mee naar de school en je versterkt je gezamenlijke professionele uitstraling. 

Je krijgt praktische stappenplannen om met heel verschillende ouders succesvol samen te werken. De ‘curling’-ouders, de ‘boze’, de ‘veeleisende’, de ‘hoog’- en ‘praktisch’-opgeleide ouder, de ‘ongeveer-onbereikbare’ en ‘bijna-altijd-aanwezige ouder’; ze komen allemaal voorbij.

Je gaat haar huis met nieuwe inzichten, tips en trucs. En bovenal met inspiratie om met alle ouders succesvol samen te werken.


Praktische informatie
Almelo                   Woensdag 2 oktober van 13.00 tot 17.45 uur
Amersfoort             Woensdag 5 februari van 13.00 tot 17.45 uur

Wil je liever samen met je hele team en dat van collega-scholen uit dezelfde wijk of van dezelfde stichting de bootcamp méémaken? Wij zijn meteen enthousiast!
We maken graag de bootcamp op maat op basis van jullie wensen, behoefte en vragen. Het minimum aantal deelnemers is 30 .

Programma
Kijk hier voor het hele programma

Ik wens je een prachtige start van het nieuwe schooljaar en succesvolle samenwerkingsrelaties met ouders. Onze ervaring is dat die juist kleine wondertjes teweeg brengen.

Met glanzende groet,


Marja Klaver

Reactie toevoegen

Deze wordt niet getoond op de website