Wat gaan jullie doen met deze ‘zorgwekkende trend’ volgens het AVS?

School met Glans
Marja Klaver
03 september 2019
bootcamp

Er is een toename van maar liefst 50% aan officiële klachten van ouders in het onderwijs. Waren er in 2013 nog een kleine 200 officiële klachten, nu zijn het er rond de 300 per jaar. De Algemene Vereniging Schoolleiders vindt dit een 'zorgwekkende trend.' 

Dit betekent dat je als school een gemiddelde kans hebt van 4% op een officiële klacht. De 50% toename geeft te denken. Ervaring leert en onderzoek laat zien dat klachten alle betrokkenen - kind, ouders en schoolteam - op veel verschillende manieren schade toebrengen. Belangrijk dus om dit te allen tijde te voorkomen. En dat doe je door aan de voorkant te investeren in succesvol samenwerken met elke ouder.
 
Hoe lijkt het je om succesvol samenwerken met ouders op te nemen in je schooljaarplan en met je team te onderzoeken hoe jullie dat gaan doen? En te weten wat je nodig hebt om meer dan voldoende toegerust te raken om klachten, zeker officiële klachten, voor te zijn.
 
Dit ontdek je door de onderstaande e-publicatie met je team te lezen of naar de bootcamp te gaan.

Cadeau

De 5 actiepunten die niet mogen ontbreken in je schooljaarplan, als je van ouderbetrokkenheid echt een klinkend succes wilt maken.’ 
 
Deze 5 actiepunten zijn voortgekomen uit onze jarenlange ervaring in het ondersteunen en trainen van schoolteams in combinatie met wetenschappelijk onderzoek. We hebben geleerd wat heel goed werkt.  In de e-publicatie vind je eyeopeners en het staat vol met tips wat jou en je team helpt om  plezierig samen te werken met ouders. Goed voor kinderen én het vermindert de werkdruk van leraren.  

We organiseren komend schooljaar 2 keer de populaire bootcamp ‘De geheimen van succesvol samenwerken met ouders in 1 middag’. Kom je ook en neem je je team mee? Dat zou leuk én nuttig zijn.

Uitnodiging - Teamuitje ter lering en vermaak

Het is een geweldig super-enerverend teamuitje. Een combinatie van lering en vermaak en het vergroot de teamspirit. Na deze bootcamp staat succesvol samenwerken met ouders voor jullie definitief op de kaart. Je spreekt met je team dezelfde taal, neemt een missie mee naar de school en je versterkt jullie professionele uitstraling

Je krijgt praktische stappenplannen om met heel verschillende ouders succesvol samen te werken. De ‘curling’-ouders, de ‘boze’, de ‘veeleisende’, de ‘hoog’- en ‘praktisch’-opgeleide ouder, de ‘ongeveer-onbereikbare’ en ‘bijna-altijd-aanwezige ouder’; ze komen allemaal voorbij.

Je gaat haar huis met nieuwe inzichten, tips en trucs. En bovenal met inspiratie om met alle ouders succesvol samen te werken.

Praktische informatie

Almelo                   Woensdag 2 oktober van 13.00 tot 17.45 uur
Amersfoort            Woensdag 5 februari van 13.00 tot 17.45 uur

Leraren kunnen zich individueel inschrijven. Of wil je liever samen met je hele team en dat van collega-scholen uit dezelfde wijk of van dezelfde stichting de bootcamp méémaken? Wij zijn meteen enthousiast! We maken graag de bootcamp op maat op basis van jullie wensen, behoefte en vragen. Het minimum aantal is 30 deelnemers.

Programma
Kijk hier voor het hele programma

Ik wens je een prachtige start van het nieuwe schooljaar en succesvolle samenwerkingsrelaties met ouders. Onze ervaring is dat die juist kleine wondertjes teweeg brengen.

Met glanzende groet,


Marja Klaver

Reactie toevoegen

Deze wordt niet getoond op de website