Ervaar jij wel eens extra werkdruk door ouders?

Klaverblad
Marja Klaver
04 september 2019
bootcamp

Onderzoek wijst uit dat slechte relaties met ouders in de top 3 van werkdrukfactoren van leraren staat. Slechte relaties zijn naar voor het kind, de ouders én voor de leraar. Hoe is dat voor jou?

Is de relatie daarentegen goed, dan geeft dat ontspanning, rust voor kind, leraar en ouder en bovenal kan een kind zich maximaal ontwikkelen. Of zoals Pieter Derks het in dit hilarische filmpje verwoordt: ‘De ware plaag in het onderwijs zijn de ouders.’

Dat is natuurlijk een humoristische invalshoek, maar feit is wel dat er heel veel verschillende soorten ouders zijn, waar je als leraar mee mag, kan of soms ook moet samenwerken. De ‘curling’-ouders, de ‘boze’, de ‘veeleisende’, de ‘hoog’- en ‘praktisch’-opgeleide ouder, de ‘ongeveer-onbereikbare’ en ‘bijna-altijd-aanwezige ouder’; ze komen allemaal voorbij.


Uitnodiging Kom ook naar onze populaire Bootcamp

Wil je praktische stappenplannen over hoe je met al deze soorten ouders succesvol samenwerkt? En wil je weten hoe je samen met je team succesvolle samenwerkingsrelaties met ouders vormt, waardoor je gezamenlijk de ontwikkeling van hun kind ondersteunt? Kom dan naar onze populaire Bootcamp ‘Leer de geheimen van succesvol samenwerken met ouders in 1 middag’.

Je krijgt:

  • 5 herkenbare scenes uit je onderwijspraktijk
  • een berg (denk aan 15) tips en trucs
  • een training in 4 praktische stappenplannen in kleine groepjes
  • de top 10 meest interessante wetenschappelijke inzichten

Het is een geweldig teamuitje, maar je kunt ook individueel deelnemen. Een dynamische en enerverende combinatie van lering en vermaak. De inhoud is direct toepasbaar. Dat wil zeggen morgen!

Hier lees je alles over het programma en de opzet

En als laatste weetje: wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de participatie van ouders veel meer ad-hoc, korte termijn en minder structureel is, als er geen concreet beleid is op ouderbetrokkenheid. Uit DUO-onderzoek van juni 2019 onder 500 leraren, komt naar voren dat 66% van de leraren het lastiger vindt om ouders te werven voor activiteiten als overblijf, organisatie schoolreizen, niveaulezen dan 5 jaar geleden. Herken jij dit ook? 

Ik wens je een glanzende start van het nieuwe jaar en hoop je op een van de bootcamps te zien.

Met glanzende groet,


Marja Klaver

Reactie toevoegen

Deze wordt niet getoond op de website